Cotlete de porc glazurate cu miere
30 minute
4 portii
Mediu
Dupa reteta asta iti iese cea mai frageda friptura pe care ai mancat-o vreodata. Cotletele de porc glazurate cu miere se lasa de seara la marinat, iar a doua zi sunt numai bune de tras la tigaie!
Ingrediente
4-6 cotlete de porc
2 linguri ulei de masline
rozmarin
Ingrediente pentru marinada
70 ml otet balsamic
70 ml miere
70 g gem de caise
2 linguri mustar Dijon
5 catei usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
1. Combina otetul cu mierea, gemul de caise, mustarul si cateii de usturoi bine maruntiti. Adauga sarea si piperul.
2. Pune cotletele de porc in marinada obtinuta si acopera recipientul cu folie de plastic. Da-le la frigider pentru 8 ore sau peste noapte.
3. Incinge bine o tigaie cu 1-2 linguri de ulei de masline si asaza cotletele in ea. Dupa ce le-ai rumenit pe ambele parti pentru 4-5 minute, toarna marinada si mai lasa cotletele in tigaie pentru alte 5 minute, sau pana cand friptura e patrunsa dupa gustul tau, iar sosul a scazut.
Pofta buna!
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews