Ciocolata si cozonac: doua deserturi delicioase, care impreuna formeaza cozonacul cu crema de ciocolata, o gustare perfecta in perioada Sarbatorilor de Iarna sau a celor de Pasti.
Ingrediente pentru aluat
un ou plus un galbenus pentru copt 125 ml lapte 25 ml ulei 20 g unt 260 g faina un plic drojdie uscata 25 g zahar un praf sare o fiola subtire esenta de rom
Ingrediente pentru umplutura
3-4 linguri crema de ciocolata 100 g nuci sau alune, dupa gust
Ingrediente pentru servit
zahar pudra
Mod de preparare:
- Toate ingredientele pentru aluat se pun in masina de paine si se fixeaza programul pentru aluaturi cu drojdie, cu framantat si crescut. Daca nu aveti masina de paine, ingredientele se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.
- Apoi, dupa ce aluatul a crescut, se scoate din cuva masinii, se pune pe masa presarata cu faina si se intinde cu mana sau cu sucitorul uns cu ulei.
- Se unge aluatul cu crema de ciocolata, se presara alunele sau nucile maruntite si se ruleaza.
- Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut inca o ora. Apoi, se unge cu galbenus, se coace 35 de minute maximum.
- Dupa ce s-a racit, se presara cu zahar pudra si se taie.