Cozonacul cu fructe confiate este o alternativa delicioasa la cozonacul traditional. Si nu este deloc atat de greu de preparat precum ai crede.
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru copt
1. Laptele si untul se pun pe aragaz, la foc mic, cat sa se incalzeasca si sa topeasca untul.
2. Faina se pune intr-un vas, se adauga drojdia, zaharul, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, oul, albusul si amestecul de unt cu lapte. Se mixeaza intai la viteza mica si apoi la viteza mare timp de 5 minute pentru a obtine un amestec omogen. Se adauga migdalele si cojile de citrice confiate si stafidele. Se acopera si se lasa sa creasca sa-si dubleze volumul.
3. Apoi, aluatul se pune pe masa presarata cu faina, se amesteca si se framanta din nou 5 minute si se transfera intr-o forma de copt cu pereti inalti. Se mai lasa la crescut 30 de minute. Se unge apoi cu galbenusul batut cu lapte si se coace 35-40 de minute.