Pentru reteta asta de cozonac nu e nevoie sa framanti ore in sir. Cozonacul cu nuca se face mult mai rapid si iti ramane suficient timp pentru a petrece Sarbatorile cu cei dragi.

Ingrediente

500 g faina un ou 200 ml lapte 60 g unt moale 20 g drojdie proaspata 80 g zahar un praf sare un galbenus pentru copt

Ingrediente pentru umplutura

50 g ciocolata rasa 50 g nuci macinate
Mod de preparare:
  1. Drojdia si zaharul se dilueaza in putin lapte caldut.
  2. Se pun toate ingredientele pentru aluat intr-un vas, se adauga drojdia si se amesteca 10 minute. Se acopera apoi aluatul si se lasa la crescut pentru o ora.
  3. Apoi, pe masa presarata cu faina se pune aluatul, se imparte in doua si se intind doua foi.
  4. Se presara pe fiecare ciocolata si nuci, se ruleaza si se pun in tavile unse cu ulei si tapetate cu hartie. Se mai lasa la crescut 30 de minute, se ung cu galbenus si se coc 40 de minute. Se lasa sa se raceasca in tavi.

Vezi si alte retete de cozonac