Ingrediente pentru maia
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru umplutura
Ingrediente pentru copt
1. Pentru maia, in laptele caldut se dizolva drojdia, se adauga zaharul si faina, se amesteca si se lasa 5 minute la cald, sa creasca.
2. Apoi, se pun in cuva robotului faina, sarea, un galbenus, laptele caldut, untul topit si maiaua. Se lasa 15 minute. Se mixeaza bine pana se obtine un aluat omogen, apoi se acopera vasul si se lasa aluatul la crescut, intr-un loc cald, pentru 90 de minute.
3. Pentru umplutura, nucile si alunele se mixeaza, se adauga laptele caldut amestecat cu zaharul, se amesteca, se pun romul si scortisoara, se amesteca pentru a se raci si apoi se adauga oul si mierea. Se amesteca foarte bine.
4. Aluatul se pune pe masa, se intinde, se umple, se ruleaza si se pune in tava unsa cu ulei. Se unge cu lapte indulcit si se lasa 30 de minute. Se coace apoi 35 de minute si, la final, cat este cald, se unge din nou cu lapte indulcit si se lasa 15 minute in tava. Apoi se scoate si se lasa la racit complet.