Cozonacul rusesc este un deliciu care va da o nota aparte oricarui meniu de sarbatoare. Invata sa il prepari!

Ingrediente

5 pahare faina un pahar de lapte un plic de drojdie uscata 6 oua 100 g de unt 100 g de stafide 50 g fulgi de migdale o lingura de coniac 50 g zahar diverse fructe uscate pentru decor
Mod de preparare:

1. Laptele se pune la fiert si, dupa ce a clocotit, se micsoreaza focul, se pune 1/2 pahar de faina, se amesteca, se trage de pe foc si se lasa la racit.
2. Se pune drojdia numai cand amestecul este usor caldut, se amesteca si se lasa la crescut 30 de minute. Apoi, dupa acest timp, se bat ouale cu zaharul si se adauga. Se amesteca si se lasa 30 de minute. Se pune untul topit, restul fainei, se amesteca si se framanta. Se adauga stafidele, migdalele si coniacul.
3. Se pune aluatul intr-o forma inalta si se lasa la crescut 2 ore. Apoi, se coace 60 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava si se aduce la masa cu fructe uscate deasupra.