Cozonac rusesc
85 minute
6 portii
Dificil
Cozonacul rusesc este un deliciu care va da o nota aparte oricarui meniu de sarbatoare. Invata sa il prepari!
Ingrediente
5 pahare faina
un pahar de lapte
un plic de drojdie uscata
6 oua
100 g de unt
100 g de stafide
50 g fulgi de migdale
o lingura de coniac
50 g zahar
diverse fructe uscate pentru decor
Mod de preparare:
1. Laptele se pune la fiert si, dupa ce a clocotit, se micsoreaza focul, se pune 1/2 pahar de faina, se amesteca, se trage de pe foc si se lasa la racit.
2. Se pune drojdia numai cand amestecul este usor caldut, se amesteca si se lasa la crescut 30 de minute. Apoi, dupa acest timp, se bat ouale cu zaharul si se adauga. Se amesteca si se lasa 30 de minute. Se pune untul topit, restul fainei, se amesteca si se framanta. Se adauga stafidele, migdalele si coniacul.
3. Se pune aluatul intr-o forma inalta si se lasa la crescut 2 ore. Apoi, se coace 60 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava si se aduce la masa cu fructe uscate deasupra.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews