Iata cat de usor e sa prepari o crema de caramel pentru prajiturile tale preferate, sau pe care sa o servesti ca atare, in boluri de desert, data la frigider pentru minim 3 ore inainte.

In cazul in care servesti crema de caramel ca atare, ingredientele din reteta sunt suficiente pentru a servi patru persoane.

 

 

Ingrediente pentru sosul de caramel

200 g zahar 120 ml smantana pentru frisca 1 lingura unt esenta vanilie un praf sare

Ingrediente pentru crema de caramel

4 galbenusuri 2 linguri amidon 500 ml lapte esenta vanilie 2 linguri unt
Mod de preparare:

1. Pune zaharul intr-o cratita inalta si da-l la foc mediu, invartind din cand in cand de cratita.
2. Cand zaharul se topeste complet si devine aramiu intens, adauga smantana pentru frisca si amesteca energic. Da sosul de caramel deoparte.
3. Separat, combina galbenusurile cu amidonul, esenta de vanilie si putin lapte.
4. Restul laptelui da-l la fiert, iar cand clocoteste toarna-l peste galbenusurile batute, in timp ce amesteci foarte rapid.
5. Da compozitia de oua inapoi in cratita si la foc mediu, amestecand periodic, pana cand crema de caramel pentru prajituri se ingroasa.
6. Adauga untul peste crema de oua si amesteca pana cand se topeste integral, apoi incorporeaza sosul de caramel pregatit mai devreme.
7. Lasa crema de caramel pentru prajituri sa se raceasca la bain marie, cu folie alimentara deasupra, care sa intre in contact cu crema, inainte de a o folosi in prajituri.