Crochetele cu bacon si cascaval sunt o gustare satioasa, pe care sigur o vei adora! Daca ai piure ramas de la o alta masa, in cateva minute crochetele sunt gata!
Ingrediente
500 g cartofi 2 linguri unt 2 linguri lapte 2 galbenusuri 1/2 lingurita nucsoara 100 g cascaval 250 g bacon/kaizer 1 legatura patrunjel sare piper paprika dulce/iute (dupa preferinta)
Ingrediente pentru prajit
2 oua faina pesmet ulei
Mod de preparare:
- Taie si fierbe cartofii pana cand ii poti strapunge cu furculita. Paseaza-i, adaugand untul si laptele la temperatura camerei, apoi sareaza piureul.
- Dupa ce piureul s-a racit, adauga galbenusurile, paprika, nucsoara, cascavalul, patrunjelul taiat marunt si baconul/kaizerul curatat de grasimea in exces, taiat cubulete.
- Dupa ce ai omogenizat amestecul, formeaza crochete alungite cu mainile ude. Trece fiecare bucata prin faina, apoi prin cele 2 oua batute si in final prin pesmet.
- Prajeste crochetele cu bacon in baie de ulei pana cand se rumenesc, apoi scoate-le intr-un vas tapetat cu prosoape de hartie, pentru a absorbi uleiul in exces. Serveste crochetele cu bacon alaturi de sos de maioneza.
Incearca si:
Baghete cu mozzarella si usturoi