Crochetele de legume pot fi servite atat ca aperitiv, langa un sos de usturoi preparat in casa, cat si ca fel principal, cand vrei sa pregatesti o masa rapida.
Ingrediente
Ingrediente pentru prajit
1. Intr-o tigaie adanca pune ceapa la calit, iar dupa 1-2 minute adauga mazarea si porumbul oparite, morcovul ras, sare, piper si coriandru. Dupa alte 3-4 minute adauga si cartofii zdrobiti, urmati de sucul de lamaie.
2. Cand ai obtinut un aluat omogen, mai lasa tigaia pe foc inca 1 minut si adauga pesmetul, amesteca si lasa compozitia sa se raceasca. Cand s-a racit, formeaza crochetele de legume usor alungite si aplatizate in capete.
3. Trece fiecare crocheta prin apa amestecata cu faina, si apoi prin malai. Prajeste crochetele in baie de ulei pentru 3-4 minute, sau pana cand devin aurii.
Vezi si alte retete de legume
Incearca si alte retete de post