Ai pofta de o gustare calda, dar nu vrei sa bati un drum pana la patiserie? E simplu sa le prepari in casa si sa te bucuri de niste cornuri cu sunca si cascaval proaspete, fragede si pufoase.

Ingrediente

un pachet aluat foitaj 200 g sunca 400 g cascaval feliat 1/4 lingurita boia 2 lingurite seminte chimen un galbenus 2 linguri lapte
Mod de preparare:
  1. Aluatul de foitaj decongelat se intinde pe masa usor presarata cu faina.
  2. Se acopera apoi cu sunca peste care se asaza feliile de cascaval.
  3. Se ruleaza si se taie dupa dorinta, sa iasa cornuri sau portofele.
  4. Se transfera in tava de copt, se ung cu galbenus amestecat cu lapte, se presara cu boia si chimen si se dau la cuptor 20 de minute.

Sfat util:

✽ Sunca folosita la acest tip de aperitive trebuie sa fie una slaba, si nu grasa, deoarece isi va lasa grasimea in tava, la copt si va da un gust neplacut preparatului. Este indicata sunca de Praga sau sunca de curcan.

Croissante cu ciocolata

Pateuri cu pizza

Mini-pateuri cu cascaval