O combinatie inedita de prune dulci si zemoase, acoperite cu o crusta crocanta aromata. Iti ia mai putin de 15 minute sa bagi un crumble cu prune la cuptor!
Ingrediente
100 g fulgi de ovaz 50 g zahar 3 linguri faina 1/2 lingurita scortisoara 100 g unt
Ingrediente pentru stratul de fructe
700 g prune bine coapte 200 g zahar 2 linguri amidon zeama si coaja unei lamai
Mod de preparare:
- Curata si taie prunele felii sau cubulete, dupa preferinta. Amesteca-le cu zaharul, amidonul, coaja si zeama lamaii, apoi da fructele deoparte.
- Separat, amesteca faina cu fulgii de ovaz, zaharul si scortisoara. Taie untul cat mai rece cubulete, apoi zdrobeste untul pana cand obtii gramajoare cat mai mici.
- Pune amestecul de fructe intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, iar deasupra raspandeste ingredientele uscate.
- Da preparatul la cuptor la 180 grade pentru ~o ora, in functie de cuptor, sau pana cand prajitura se rumeneste.