O mancare usoara, de vara, ce este foarte bogata din punct de vedere nutritiv. Reteta de crumble de dovlecei isi are originea in bucataria britanica.
Ingrediente
4 dovlecei 4 morcovi 2 cepe 100 ml supa de legume sare piper 3 linguri ulei
Ingrediente pentru crumble
100 g unt 5 linguri pesmet mai mare 5 linguri nuci 2 linguri faina sare piper
Mod de preparare:
- Se curata dovleceii si se taie in doua, pe lung, dupa care se pun la fiert. Morcovii se dau pe razatoare. Intre timp, ceapa se pune la calit, in ulei, cu morcovii, se persara sare si piper si, dupa 5 minute, se toarna supa si se lasa 15 minute la fiert.
- Nucile maruntite mai mare se amesteca bine cu untul moale, faina si pesmetul. Se potriveste de sare si piper.
- Morcovii cu ceapa se amesteca cu dovleceii taiati cat mai mic, se pun intr-un vas de cuptor si se presara amestecul de crumble cu pesmet. Se lasa la cuptor 20 de minute.