Crumble de mure
45 minute
6 portii
Usor
Cu mure proaspete sau congelate, chiar nu conteaza, desertul iti iese la fel de bun. Prepara un crumble de mure pentru cei dragi, dureaza mai putin de o ora, cu totul!
Ingrediente pentru aluat
200 g faina
4+2 linguri zahar
un pliculet zahar vanilat
150 unt
1/2 lingurita praf de copt
un praf sare
Ingrediente pentru umplutura
600 g mure
4 linguri zahar
un pliculet zahar vanilat
3 linguri amidon
coaja si zeama a 1/2 portocala
Mod de preparare:
- Intr-un bol, combina murele (pot fi decongelate sau proaspete), zaharul, zaharul vanilat, amidonul, coaja si zeama a 1/2 portocala. Amesteca folosind o lingura si lasa umplutura deoparte.
- Separat, combina faina cu 4 linguri de zahar, zaharul vanilat, praful de copt si un praf de sare. Adauga apoi untul cat mai rece si incorporeaza-l cu furculita, pana ce obtii un aspect granulat.
- Asaza 1/2 din cantitatea de aluat intr-o tava unsa cu unt si batatoreste compozitia usor. Pune fructele peste, iar deasupra fructelor raspandeste restul de aluat granulat.
- Da prajitura la cuptor pentru 30-35 de minute la 200 grade, sau pana cand se rumeneste uniform deasupra. Poti servi portiile de crumble de mure ca atare, sau cu inghetata de vanilie alaturi.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews