Toamna e anotimpul perfect pentru a gati cartofi dulci. Iar daca nu i-ai incercat pana acum, da fuga la cumparaturi si ia cativa! Sigur iti vor placea, poate chiar mai mult decat cei obisnuiti!
Ingrediente
3 cartofi dulci mari 220 g zahar brun 60 g unt topit 2 oua mari 60 ml lapte esenta vanilie
Ingrediente pentru topping
100 g zahar brun 50 g faina 60 g unt topit 90-100 g nuci/nuci pecan
Mod de preparare:
- Curata si taie cartofii dulci cubulete egale. Pune cartofii la fiert si odata ce clocotesc, lasa-i sa fiarba 8-10 minute. Scurge cartofii dulci, lasa-i sa se raceasca si marunteste-i cu o furculita (nu foarte mult).
- Adauga ouale, laptele, zaharul brun, untul topit si esenta de vanilie. Amesteca bine si toarna compozitia intr-o tava termorezistenta.
- Intr-un castron combina toate ingredientele pentru topping, cu exceptia nucilor. Presara amestecul obtinut deasupra cartofilor dulci, incercand sa il distribui cat mai bine.
- Deasupra orneaza cu nuci (ideal pecan) si da tava la cuptor pentru 30-35 de minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade.