Vrei sa imbraci tortul in martipan delicios si sa arate perfect? O poti face cu martipan din comert sau, daca preferi varianta mai economica, o poti face cu martipan facut in casa.
Ingrediente
700 g zahar pudra 250 g faina de migdale 2 albusuri 1/4 lingurita esenta de migdale 2 linguri glicerina 1 lingura coniac (optional) 1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare:
- Intr-un bol de mixer combina zaharul pudra cu faina de migdale si formeaza o gaura in centru, adauga galbenusurile, esenta de migdale, coniacul si zeama de lamaie.
- Mixeaza amestecul pentru cca 4-5 minute, iar daca amestecul este prea uscat (nu e pastos si usor lipicios), mai adauga putina zeama de lamaie sau putin albus.
- Rastoarna martipanul pe blatul presarat cu zahar pudra. Framanta-l 3-4 minute si da-i o forma cilindrica.
- Foloseste martipanul pentru a imbraca un tort si pentru decoratiuni sau pastreaza-l pentru mai tarziu, bine impachetat in folie de plastic.