Cum prepari ce mai buna marinada pentru gratar
Genul acela de marinada pe care, indiferent pe ce fel de care ai da-o, garantat iti va iesi o friptura excelenta! Si asta pentru ca otetul balsamic din compozitie fragezeste friptura si lasa restul ingredientelor sa patrunda in profunzimea fibrei.
Ingrediente
3 linguri ulei de masline
2 linguri miere
1 lingura gem de caise
4 linguri otet balsamic
1 lingura sos soia
1 lingura mustar clasic
1 lingurita pudra de usturoi
1 lingura cimbru
1 lingurita boia de ardei dulce
Mod de preparare:
1. Spala bine carnea si combina ingredientele pentru marinada.
2. Scufunda carnea in amestecul obtinut si da-o la frigider, cu folie alimentara deasupra, pentru cel putin 4-5 ore sau peste noapte.
3. Frige apoi carnea pe gratar si, inainte de a o intoarce de fiecare data, unge-o din nou cu marinada in care ai tinut carnea.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews