Ai crede ca tot ce trebuie sa faci pentru a obtine cel mai bun vin fiert e sa-l dai putin intr-un clocot, adaugi zahar si ceva scortisoara. Dar daca vrei sa-ti iasa cu adevarat deosebit, pregateste-l asa. Garantat vei simti diferenta!
Ingrediente
100 g zahar 750 ml vin rosu 1/2 lingurita cardamom macinat/10 seminte cardamom 1/2 lingurita scortisoara 10 cuisoare 5-6 stelute anason 1/4 lingurita ghimbir macinat/o bucatica ghimbir 2 portocale 1 lamaie 2 linguri lichior de portocale
Mod de preparare:
1. Spala citricele bine, apoi taie-le sferturi sau felii. Pune toate in1gredientele, mai putin lichiorul, intr-o cratita, impreuna cu vinul, si lasa-le la foc mediu pana ce vinul incepe si clocoteste.
2. Cand vinul a inceput sa fiarba, da focul cat mai mic si lasa-l sa clocoteasca usor pentru 20 de minute. Spre finalul timpului de fierbere, adauga si lichiorul aromat.
3. Strecoara apoi vinul si serveste-l cu bucatele de portocala in fiecare cana sau pahar.