Cum prepari ciresata de casa
Vrei sa pui niste cirese la pastrare? Daca vrei sa ai parte de varianta pentru adulti a fructului, prepara o ciresata de casa, din 3 ingrediente mari si late.
O damigeana si tuica de casa buna si sanatoasa sunt esentiale pentru cea mai buna ciresata pe care o poti obtine!
Ingrediente
1. Spala ciresele bine, curata-le de codite si/sau de samburi (nu e neaparata aceasta etapa!).
2. Asigura-te ca damigeana este foarte bine spalata, inainte de a prepara ciresata.
3. Asaza straturi de fruct, alternate cu strat de zahar, leaga damigeana la gura cu o carpa de bucatarie si las-o la fermentat in soare pentru minim 5 zile, sau pana cand zaharul s-a topit complet si fructele si-au lasat cat mai multa zeama.
4. Adauga alcoolul dublu rafinat sau, daca ai la dispozitie, tuica obtinuta in casa, pune-i dopul si da ciresata la macerat pentru urmatoarele 3 saptamani. Agit-o la fiecare 2-3 zile.
S-ar putea sa-ti placa si: