Iubesti gustul sfeclei murate alaturi de preparatele de post, din iarna sau chiar langa o friptura suculenta? Pregateste-o inca din toamna. Iata cum pui sfecla rosie la murat in otet cu un minim de efort, pentru cele mai bune muraturi, gata de savurat iarna.
Ingrediente
1. Curata sfecla, freac-o cu putina sare si infasoar-o in folie de aluminiu, apoi da-o la cuptor pentru cca 30 minute, la 200 grade.
2. Cand poti patrunde sfecla cu furculita, scoate-o din folie si las-o sa se raceasca complet.
3. Taie sfecla cubulete si pune-o in borcane sterilizate. Asaza in borcane, printre bucatelele de sfecla, si batonase de hrean, taiate pe lungime.
4. In rastimp, pregateste moarea, punand la fiert 1 L de apa cu 1 L de otet, cu piperul, sarea si zaharul.
5. Toarna moarea clocotita peste sfecla in borcanele asezate pe o tava metalica si pune capacul imediat dupa.
6. Intoarce borcanele pe capac si lasa-le sa se raceasca pana a doua zi, inainte de a le muta in camara, pentru iarna.