Pentru că tot este sezonul, îți propunem o rețetă de desert răcoritor, înghețată de cireșe. Este perfectă pentru zilele călduroase de vară și pentru că o prepari acasă poți folosi doar ingrediente naturală, ceea ce o va face și mai gustoasă.
400 g de cireșe fără sâmburi 500 ml frişcă lichidă 4 linguri cu zahăr pudră 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 1 – 2 linguri suc de lămâie ciocolată neagră topită în frişcă sau frișcă (pentru decor)
Mod de preparare:
- Primul pas este să cureți cireșele de sâmburi, iar apoi să faci un piure de cireșe cu ajutorul unui blender, după care bate frișca spumă împreună zahărul pudra şi zahărul vanilat. La final, se adăugă sucul de lămâie și se încorporează piureul de cireșe în frişca bătută.
- Amestecă totul uşor cu o spatulă. Crema obținută se depozitează într-un vas la congelator.
- După 30-40 de minute când a început să îngheţe, se scoate vasul din congelator şi se amestecă din nou cu mixerul pentru a nu se forma ace de gheaţă. Această operațiune se repetă la interval de 30-40 minute, cel puţin de trei ori.
- Când este gata, înghețata se servește cu ciocolată topită, cu frișcă sau cu fructe.