Sunt cele mai simpatice si aspectuoase deserturi pe care le poti prepara, si care sa arate foarte elegant. Le faci din ingrediente banale, iar in functie de cum iti folosesti imaginatia le poti imbogati cu elemente de decor, fructe sau alte toppinguri.
Ingrediente pentru briose
125 g unt 170 g zahar esenta de vanilie 2 oua 200 g faina 1 lingurita praf de copt un praf bicarbonat de sodiu un praf sare 1 lingura iaurt/smantana 125 ml lapte
Ingrediente pentru glazura
250 g unt 350 g zahar pudra esenta de vanilie 2-3 linguri lapte
Mod de preparare:
- Bate untul moale cu zaharul pana ce untul se deschide la culoare. Adauga vanilia si ouale, apoi faina amestecata cu praful de sare, bicarbonat si lingurita de praf de copt.
- In timp ce amesteci ingredientele, adauga treptat smantana/iaurtul si laptele. Toarna compozitia intr-o tava de briose tapetata cu hartii pentru briose, punand cate 2-3 linguri in fiecare forma (cam 3/4 din inaltimea formei).
- Coace briosele la 180 grade timp de 20-25 de minute, sau pana cand briosele se rumenesc, iar forma le revine cand apesti pe ele. Raceste-le si prepara glazura in rastimp.
- Bate untul cat mai moale cu mixerul, la viteza mare, timp de ~10 minute, pana cand isi schimba complet culoarea (devine cat mai alb si isi dubleaza volumul). Incorporeaza apoi zaharul pudra putin cate putin, urmat de esenta de vanilie si, pentru a ajunge la consistenta potrivita, adauga 2-3 linguri de lapte treptat.
- Umple posul cu glazura si orneaza briosele deja racite, apoi pastreaza-le la rece pana la momentul servirii.