Usor de facut, perfecta pentru o cina tarzie, reteta de cuscus cu legume e printre cele mai nutritive retete pentru perioada postului.
Ingrediente
2 pahare cuscus 2 pahare apa un dovlecel 2 ardei grasi de diferite culori 2 morcovi 3-4 rosii mici o ceapa 1/2 cub concentrat legume 40 g margarina un praf sare o legatura patrunjel
Mod de preparare:
- Morcovii taiati rondele cu ceapa maruntita, concentratul si un pahar cu apa se pun la fiert.
- Se adauga ardeii taiati mai mare si dovlecelul la fel, dupa ce morcovii sunt pe jumatate fierti. Se lasa pe foc 20 de minute si apoi se adauga rosiile intregi.
- Margarina, sarea, cuscusul si doua pahare cu apa clocotita se pun intr-o cutie cu capac. Se amesteca si se lasa 5 minute cu capacul pus.
- Dupa acest timp, se amesteca usor cuscusul cu furculita, se lasa 2 minute si apoi se aduce la masa cu legumele fierte. Se poate orna cu patrunjel verde.