100 g ciocolată neagră 3 linguri de migdale pisate 100 g cantuccini 250 g mascarpone 500 g cremă de brânză quark 2 linguri de zahăr 2 pachețele de zahăr vanilat 150 ml de frișcă 250 g zmeură
Mod de preparare:
- Sfărâmati biscuiții și ciocolata într-un vas. De asemenea, mărunțiți și alunele, dacă nu le-ați luat deja măcinate.
- Se amestecă mascarpone cu crema de brânză cu zahărul și zahărul vanilat până se omogenizează. Jumătate din cantitatea de biscuiți și ciocolată puneți-o în compoziție și amestecați, iar jumătate opriți-o pentru decorare. Turnați și o parte din zmeură, dar nu amestecați prea mult, pentru că altfel compoziția se va face toată roz.
- Bateți frișca și puneți-o pe fundul unui castron sau în cupe de înghețată. Răsturnați peste compoziția de brânză, iar peste presărați zmeură, ciocolata și biscuiții rămași și migdalele mărunțite. Se lasă la rece cel puțin o oră.