Desertul copilariei: Macaroane cu pesmet
Iti amintesti sa fi mancat desertul asta in copilarie? Macaroanele cu pesmet sunt cel mai ieftin si usor de facut desert de post, din doar cateva ingrediente.
Desigur, la origine macaroanele cu pesmet nu contineau neaparat si mirodenii, insa pentru un plus de aroma te sfatuiesc sa le incerci dupa reteta de mai jos. Bonus, poti adauga si nuci tocate, daca sunt pe placul tau!
Ingrediente
1. Pune suficienta apa la fiert cu un praf de sare si adauga pastele cand apa sta sa dea in clocot.
2. Incinge uleiul si adauga pesmetul, nucsoara si scortisoara, apoi amesteca continuu, pentru a preveni arderea pesmetului.
3. Dupa 2 minute adauga si zaharul si continua sa amesteci, la foc mic, pana ce pesmetul isi schimba complet culoarea.
4. Strecoara pastele si combina-le cu pesmetul rumenit.
✽ Sfat util: optional poti adauga alaturi de pesmet, cand il rumenesti, si nuca tocata de cutit sau masina.