Dovleac umplut
150 minute
4 portii
Mediu
Ai incercat vreodata sa mananci dovleac umplut? Daca nu, trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta, caci e o gustare foarte sanatoasa si gustoasa.
Ingrediente
un dovleac de aproximativ 1,5 kg
300 g orez
60 g unt topit
200 g prune uscate
200 g caise uscate
200 g nuci sau migdale
2 lingurite scortisoara
200 g stafide aurii
2 linguri miere
500 ml apa calda
Mod de preparare:
- Dovleacul se spala bine apoi i se taie un capac (care nu se arunca) prin care se scot semintele, filamentele albe si o parte consistenta a miezului. Se spala interiorul si se sterge cu servete de hartie.
- Se fierbe orezul in 600 ml apa 15 minute si se scurge. Se amesteca apoi cu untul topit si fructele uscate, sarea, scortisoara si mierea.
- Se umple dovleacul cu amestecul de orez si se toarna la interior si cele 500 ml apa calda.
- Se asaza intr-o tava, i se pune capacul taiat si se lasa la cuptor pentru 2 ore.
Sfat util
✽ Daca nu aveti pentru umplut acest tip de dovleci lunguieti, puteti folosi si dovleci rotunzi, dar care sa fie mici, nu de dimensiuni mari, deoarece ingredientele de la umplutura, in special orezul, dar nu numai, nu se vor inmuia la fel de bine.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews