Cauti ceva inedit? Pregateste un dovleac umplut cu carne si orez!
Credeai ca doar cu ardei se poate? Nu, nu! Cu acelasi tip de compozitie merge de minune si sa umpli un dovleac.
Ingrediente necesare
1. Taie-i do1vleacului un capat in partea cu codita, cum ai proceda cu pepenele. Prin gaura taiata curata bine dovleacul si de pulpa atoasa. Curata fructul si pe exterior cat mai bine.
2. Zdrobeste usturoiul cat mai fin si freaca-l cu 2 linguri de ulei de masline pentru 2-3 minute. Freaca dovleacul pe interior si exterior cu mujdeiul de usturoi.
3. Separat, intr-o tigaie, frige ceapa in cele 2 linguri de ulei. Cand devine translucida, adauga ciupercile tocate si ardeiul rosu taiat cubulete fine.
4. Dupa ce legumele si-au schimbat culoarea, adauga carnea tocata si amesteca continuu, la foc mediu, pana ce si carnea si-a schimbat integral culoarea.
5. Da compozitia deoparte si adauga-i orezul, sare, piper, 1/2 legatura de patrunjel. Umple dovleacul cu compozitia obtinuta.
6. Deasupra rade cascaval din belsug, apoi pune-i capacul taiat la inceput si infasoara-l bine in mai multe straturi de folie de aluminiu.
7. Da dovleacul la cuptor la 180 grade pentru 90-100 de minute, sau pana ce devine fraged. Serveste dovleacul umplut cu carne si orez presarat cu patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!
S-ar putea sa-ti placa si: