Par prajiti, dar nu sunt! Ii gatesti la cuptor in maxim 30 de minute si ai o gustare mai sanatoasa in doar 30 de minute.

Ingrediente

2-3 dovlecei 200 g faina 120 ml lapte un praf usturoi ulei un praf sare 100 g pesmet

Ingrediente pentru servit

sos picant
Mod de preparare:

 

  1. Dovleceii se taie felii cat mai subtiri.
  2. Faina, laptele si pesmetul se asaza in trei boluri diferite. Faina se amesteca bine cu sarea si praful de usturoi.
  3. Tava de copt se stropeste cu putin ulei.
  4. Se trec rondelele de dovlecei prin faina, lapte si pesmet. Se dau la cuptor 20 de minute. Se servesc cu sos picant alaturi.

Sfat util:

✽ Ca sa aiba o culoare frumoasa foloseste pesmet auriu. Acesta se gaseste in comert, dar poate fi facut si de tine acasa astfel: pune bucatile de paine intr-o tava si da-le la cuptor pana se rumenesc usor. Scoate-le, lasa-le sa se raceasca bine, apoi pune-le in cuva robotului de bucatarie si rasneste-le pana obtii o consistenta fina. Pesmetul astfel obtinut se pastreaza numai in pungi de hartie, in camara, dar nu mai mult de 2 saptamani.

S-ar putea sa-ti placa si:

Chipsuri de cartofi

Chipsuri din malai cu sos mexican

Chipsuri de cartofi cu parmezan

 

din aceeasi categorie