Par prajiti, dar nu sunt! Ii gatesti la cuptor in maxim 30 de minute si ai o gustare mai sanatoasa in doar 30 de minute.
Ingrediente
2-3 dovlecei 200 g faina 120 ml lapte un praf usturoi ulei un praf sare 100 g pesmet
Ingrediente pentru servit
sos picant
Mod de preparare:
- Dovleceii se taie felii cat mai subtiri.
- Faina, laptele si pesmetul se asaza in trei boluri diferite. Faina se amesteca bine cu sarea si praful de usturoi.
- Tava de copt se stropeste cu putin ulei.
- Se trec rondelele de dovlecei prin faina, lapte si pesmet. Se dau la cuptor 20 de minute. Se servesc cu sos picant alaturi.
Sfat util:
✽ Ca sa aiba o culoare frumoasa foloseste pesmet auriu. Acesta se gaseste in comert, dar poate fi facut si de tine acasa astfel: pune bucatile de paine intr-o tava si da-le la cuptor pana se rumenesc usor. Scoate-le, lasa-le sa se raceasca bine, apoi pune-le in cuva robotului de bucatarie si rasneste-le pana obtii o consistenta fina. Pesmetul astfel obtinut se pastreaza numai in pungi de hartie, in camara, dar nu mai mult de 2 saptamani.
S-ar putea sa-ti placa si:
Chipsuri din malai cu sos mexican
Chipsuri de cartofi cu parmezan