Cu putin efort si cu doar 2 ingrediente principale iti ies cei mai buni dovlecei pane, cu umplutura de mozzarella. Sunt o gustare excelenta vara si, bineinteles, dovleceii umpluti pot fi mancati si reci, alaturi de o salata proaspata.
Ingrediente
2 dovlecei mari mozzarella (cca 250-300 g) faina 2 oua pesmet sare piper oregano boia de ardei dulce
Mod de preparare:
- Spala bine dovleceii si taie-i pe lungime, fasii subtiri dar cat mai late. Taie felii de mozzarella de 0.5 cm grosime.
- Asaza 2 felii de dovlecei in cruce, iar la intersectia celor doua felii pune felia de mozzarella. Adu cele 4 capete de dovlecel peste mozzarella alternativ, incepand cu capetele feliei de dedesubt, pentru a avea mai multa sustinere.
- Odata impachetat dovlecelul umplut, infige o scobitoare in el, pentru a evita desfacerea. Repeta acelasi proces cu toate bucatile de dovlecel ramase.
- Trece dovleceii umpluti prin faina, apoi prin oul batut cu sare, piper si boia de ardei dulce si in final prin pesmet combinat cu oregano.
- Prajeste dovleceii umpluti cu mozzarella pentru 1-2 minute, pana cand se rumenesc bine.