O mancare alcatuita exclusiv din legume. Perfecta pentru zilele de vara, cand ideal este sa mancam cat mai usor.
Ingrediente
Ingrediente pentru garnitura
1. Dovleceii se curata, se taie in doua si se golesc de miez.
2. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga orezul si miezul dovleceilor tocat marunt. Se presara cu sare si piper si se lasa pe foc in jur de 10 minute, cat sa fiarba bine orezul. Daca e nevoie se pune puțina apa.
3. Se umplu dovleceii cu amestecul de orez, se pun intr-un vas de cuptor, se toarna borsul si se lasa la fiert 30 de minute.
4. Intre timp, pentru garnitura, se pun morcovii rași la calit in ulei. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga pasta de rosii desfacuta cu putina apa si se lasa la fiert 10 minute. Se pune acest sos peste dovlecei in momentul servirii.