Nu ai voie carne rosie, sau pur si simplu nu mananci miel? Poti prepara un drob de pui, asa cum il fac italienii, cu carne de pasare, sos marinara si o crusta rumena de cascaval deasupra.

Ingrediente

900 g carne de pui/curcan 1 ou 100 ml piure de rosii 2 catei usturoi 50 g pesmet o ceapa mare 2 linguri oregano 4 linguri parmezan ras sare piper

Ingrediente pentru topping

200 ml piure de rosii 100 g mozzarella 2 linguri parmezan
Mod de preparare:
  1. Spala si toaca carnea de pasare (pulpe dezosate, de preferat, caci pieptul este prea fad).
  2. Combina carnea tocata cu pesmetul, oul, sosul de rosii. Rade parmezanul, ceapa si usturoiul si incorporeaza-le.
  3. Pune compozitia intr-o tava de cozonac si, cu o lingura, preseaza un „sant” pe toata lungimea drobului. Da drobul la cuptor pentru cca 45 de minute, la 180 grade.
  4. Dupa 45 de minute, scoate drobul si intinde sosul de rosii deasupra. Rade mozzarella si parmezan si asaza-le peste sosul de rosii.
  5. Da drobul la cuptor pentru cca 20 minute la 180-200 grade, sau pana cand branza se rumeneste usor.