Drob frantuzesc din carne de vita si porc, in aluat foitaj
Nu numai noi, romanii, stim sa facem drob! Iata o reteta perfecta pentru Paste pe care o poti incerca anul acesta: drob frantuzesc, in aluat foitaj, din amestec de carne tocata de vita si porc. Garantat vei aprecia combinatia!
Ingrediente
1. Combina carnea de vita cu cea din carnati. Adauga patrunjelul tocat marunt, sare, piper si restul de condimente.
2. Combina 2 oua cu smantana pentru gatit pana la omogenizare, apoi toarna compozitia peste amestecul de carne si amesteca.
3. Fierbe 3 dintre oua pentru cel mult 10 minute si curata-le, dupa ce se racesc.
4. Intr-o tava de cozonac, intinde un strat de foitaj si ridica-l pe peretii tavii. Peste foitaj raspandeste jumatate din cantitatea de carne, asaza cele 3 oua fierte, iar deasupra niveleaza restul de carne.
5. Peste stratul de carne superior intinde un strat de foitaj cat tava si strecoara-l pe langa peretii tavii.
6. Cresteaza linii fine cu cutitul pe invelisul de foitaj, fara a strapunge aluatul.
7. Perforeaza foitajul in 2 puncte cu varful unui cutit, pentru a facilita iesirea aburului pe parcursul coacerii. Unge drobul frantuzesc cu galbenusul de ou si da-l la cuptor la 200 de grade pentru 15 minute, apoi la 160 de grade pentru alte 30 de minute.