Dulciurile din comert nu sunt tocmai sanatoase, de aceea este mai bine sa iti potolesti poftele cu preparate sanatoase, facute in casa. Dulceata de capsuni este un desert fin si delicios, care iti va rasfata papilele gustative.

Ingrediente

1 kg capsuni 1 kg zahar zeama unei lamai
Mod de preparare:

1. Cu o seara inainte de fierbere, se spala si se curaţa capsunile. Dupa curatare, lasa-le la frigider cu 1 kg de zahar si zeama de lamaie, peste noapte, in straturi.

Pentru dulceata de capsuni, alege fructe mici, chiar daca sunt mai anevoios de curatat. Astfel, vei obtine o dulceata fina, iar fructele isi vor pastra integritatea.

2. A doua zi, strecoara zeama de la capsuni si da-o la fiert intr-o cratita groasa. Lasa dulceata de capsuni la foc mic pentru aproximativ o ora, sau pana cand atunci cand iei o picatura si o arunci intr-un pahar cu apa, se transforma intr-o biluta in pahar.

3. Adauga si fructele la fiert si mai lasa dulceata pentru inca 15-20 de minute, amestecand periodic. In rastimp sterilizeaza borcanele in care vei pune dulceata de capsuni pentru minim 10 minute (fierte la foc mic).

4. Imediat ce ai stins focul, pune dulceata de capsuni in borcane potrivite si pune-le capacul, apoi lasa-le sa se odihneasca intoarse cu gura in jos pentru 24 de ore.