Dulceață de gogonele. În piețe au apărut deja gogonele, și deși pare incredibil, acesta se pot transforma și într-o dulceață extrem de gustoasă.
1,5 kg gogonele un kg zahăr 2 lămâi o păstaie vanilie o bucățică de ghimbir un bețisor de scorțișoară
Mod de preparare:
- Gogonelele se spala bine, apoi se scufundă în apa clocotită câteva secunde.
- Se scot și se trec sub jet de apă rece și li se scoate pielița.Se taie gogonelele cubulețe.
- Într-un oală se așază straturi de gogonele, zahăr și rondele de lămâie terminând cu zahăr. Se pune și păstaia de vanilie și se lasă la macerat 24 de ore.
- Apoi se pun apoi la fiert și se lasă 30 de minute la foc mediu, din momentul în care dau în clocot.
- Se reduce focul apoi, se scoate păstaia de vanilie. Se adaugă și scorțișoara și ghimbirul răzuit fin și se lasă mai lasă la fiert 15 minute. Se scoate batonul de scorțișoare și dulceața se pune în borcane.