Cine spune ca eclerele pot fi doar dulci? Cu umplutura potrivita, ai 3 aperitive delicioase ce vor fi senzatia oricarei petreceri.
Ingrediente pentru cojile de eclere
130 g faina 200 ml lapte 1/4 lingurita sare 100 g unt 4 oua
Crema de pate
150 g pate de ficat 50 g unt sare piper
Crema de avocado
80 g crema de branza 1 avocado copt, taiat cubulete 1/2 ceapa tocata marunt 1 catel usturoi maruntit 1 lingurita zeama lamaie sare piper
Crema de branza
120 g crema de branza 50 g branza telemea 1 lingura smantana 1/2 legatura marar sare piper
Mod de preparare:
- Topeste untul cu laptele si praful de sare la foc mediu. Da cratita de pe foc, adauga faina si amesteca energic. Adu cratita inapoi la foc mic pentru 1-2 minute si continua sa amesteci.
- Bate aluatul obtinut cu cele 4 oua adaugate pe rand, pana cand compozitia are o consistenta lipicioasa. Formeaza cojile de ecler cu un pos, in tava tapetata cu foaie de copt. Da-le la cuptor la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute, sau pana cand se rumenesc bine. Stinge focul si lasa cojile de eclere sa se raceasca in cuptor.
- Pentru fiecare crema aperitiv, combina ingredientele intre ele si amesteca bine (in cazul cremei de avocado, zdrobeste bine fructul).
- Este ideal ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, mai ales untul si crema de branza.
- Dupa ce s-au racit, scoate cojile de eclere si taie-le pe orizontala. Umple fiecare ecler cu crema aperitiv si da-le la rece pana la servire.
S-ar putea sa-ti placa si:
Tort aperitiv cu sunca si ciuperci
Clatite aperitiv cu branza si somon