Iti plac eclerele la nebunie, mai ales crema bogata din interiorul lor? Ei bine, folosind trucul de mai jos, obtii aceleasi bunatati fara a mai aprinde cuptorul!
Ingrediente
1 pachet piscoturi
Ingrediente pentru crema de vanilie
500 ml lapte 2 linguri amidon 3 linguri zahar 4 galbenusuri esenta/baton de vanilie un praf de sare
Ingrediente pentru sirop
200 ml apa 150 g zahar 1 lingurita zeama de lamaie
Ingrediente pentru glazura
120 g ciocolata cu lapte 60 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
- Amesteca toate ingredientele pentru crema intr-o cratita mica si da-o la foc, amestecand continuu, pana cand crema se ingroasa. Lasa crema de vanilie la racit.
- In rastimp, prepara siropul, amestecand apa cu zaharul la foc mic. Cand zaharul s-a topit, adauga zeama de lamaie si lasa siropul sa se raceasca.
- Da jumatate din numarul de piscoturi prin sirop cate 3-4 secunde, apoi asaza-le pe o tava.
- Pune crema de vanilie in pos si orneaza cu crema de vanilie deasupra fiecarui piscot. Deasupra, asaza alte piscoturi date prin sirop.
- Incalzeste smantana pentru frisca pana da in clocot, apoi toarn-o peste ciocolata taiata cat mai marunt. Dupa 1-2 minute amesteca pana obtii o glazura omogena.
- Toarna glazura deasupra fiecarui ecler si da-le la rece pentru ~o ora.
Tort brazilian cu spuma de lamaie (Pavê de limão)