Eclere Tiramisu
50 minute
6 portii
Mediu
Gustul celui mai popular desert italian, Tiramisu, in eclere pline de crema bogata. Eclerele Tiramisu sunt usor de facut acasa, in cativa pasi simpli.
Ingredientele pentru cojile de eclere
240 ml apa
115 g unt
220 g faina
4 oua
1 lingura zahar
un praf sare
Ingrediente pentru crema
250 ml lapte
3 galbenusuri
50 g zahar
2 linguri amidon
100 g unt
2-3 linguri cafea cat mai tare
400 ml smantana pentru frisca
5 linguri mascarpone
esenta vanilie
Mod de preparare:
- Combina apa cu untul si zaharul intr-o cratita, la foc mediu. Cand untul s-a topit, toarna faina si amesteca energic pentru 1-2 minute.
- Muta compozitia in alt recipient si adauga cele 4 oua pe rand, mixand bine dupa fiecare. Toarna compozitia intr-un pos si formeaza eclerele. Coace cojile de eclere la 180 grade pentru 25-30 de minute, sau pana se umfla si se rumenesc.
- In rastimp, pune galbenusurile, zaharul amidonul si laptele intr-o cratita la foc mic si amesteca constant, pana ce crema se ingroasa. Da-o de pe foc, las-o putin si adauga untul, apoi amesteca. Strecoara crema obtinuta pentru a elimina cocoloasele si amestec-o cu 2-3 linguri de cafea cat mai tare. Da-o la frigider, acoperita cu folie.
- Bate smantana pentru frisca cu esenta de vanilie si combin-o cu crema de la frigider. Cu amestecul obtinut umple cojile de eclere, folosind un pos. Orneaza eclerele Tiramisu cu sirop de ciocolata si serveste-le reci.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews