Preparatul asta e ceva mai consistent si bogat in grasimi, asa ca nu este cea mai buna alegere pentru o cina tarzie. In schimb, enchiladas de pui merge de minune la pranz, mai ales cand il imparti cu cei dragi.

Ingrediente

2 linguri faina 3 linguri unt 400 ml supa de pui 150 g smantana 250 g pui gatit (piept/pulpe) 200 g cascaval/mozzarella 6 foi tortillas 50 g ardei iute murat sare piper
Mod de preparare:
  1. Frige puiul pe gratar sau la tigaie, apoi rupe-l fasiute cat mai subtiri. Combina fasiile de pui cu 100 g cascaval.
  2. Umple foile tortillas cu 1/6 din amestecul de pui si branza, apoi ruleaza-le ca pe niste clatite. Asaza enchiladas intr-o tava termorezistenta.
  3. Topeste untul la foc mic, apoi adauga faina in ploaie, amestecand in acelasi timp. Dupa 1 minut adauga supa de pui, amesteca pana ce se omogenizeaza iar cand sosul se ingroasa, adauga sare si piper. Da sosul deoparte sa se raceasca 10 minute
  4. Dupa ce s-a racit putin, adauga smantana in sos, urmata de ardeii iuti murati, tocati marunt. Imprastie sosul peste enchiladas, ridicandu-le pe rand pentru a te asigura ca sosul patrunde si intre ele.
  5. Da preparatul la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 grade, sau pana cand se rumeneste deasupra. Serveste enchiladas de pui presarate cu patrunjel.

Quesadillas de pui

Burrito cu ardei gras si ou

Fajitas de pui la cuptor