Fasole cu afumatura

150 minute
4 portii
Mediu

Cand ai mancat ultima oara o mancare de fasole atat de buna, incat sa o mananci cu pofta si sa mai ceri o portie? Pregateste-o asa si sigur o vei repeta.

Ingrediente

250 g boabe de fasole 2 cepe 3 catei usturoi o crenguta cimbru 2 foi dafin 3 rosii un ardei gras un fir telina 3 linguri ulei sare piper un praf zahar 2 carnati afumati patrunjel
Mod de preparare:

 

  1. Fasolea se pune la inmuiat in apa rece, peste noapte. A doua zi se scurge, se clateste cu apa rece, se fierbe 15 minute si se arunca apa.
  2. Se pune din nou la fiert cu o ceapa, doi catei de usturoi, foile de dafin, zaharul si cimbru. Se lasa 40 de minute si apoi se scot foile de dafin si cimbrul.
  3. In ulei se calesc ceapa ramasa, telina taiata cubulete, rosiile fara coaja, ardeiul cubulete si restul de usturoi. Se adauga un polonic din apa de la fasole si se fierbe 15 minute. Se adauga apoi fasolea si se mai fierb impreuna 45 de minute.
  4. Se potriveste de sare si piper si, cu 10 minute inainte de a fi gata, se pun si carnatii taiati felioare. Se serveste cu patrunjel.

S-ar putea sa-ti placa si:

Ciorba de fasole in paine

Fasole batuta

Fasole verde cu sos de rosii