Ingrediente pentru ficatei
500 g ficatei 200 g rosii o capatana usturoi cateva frunze usturoi sare piper un pahar vin rosu 2 linguri ulei
Ingrediente pentru ciuperci
10 ciuperci champignon 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni o ceapa 3-4 catei usturoi 2 linguri unt 1-2 linguri ulei cascaval ras
Mod de preparare:
- Se prepara mai intai ficateii: se spala si se lasa sa se scurga de apa.
- Intr-un vas termorezistent se pun rondele de rosii, peste care se asaza ficateii condimentati cu sare, piper, usturoi. Se toarna ulei si vin si se dau la cuptor pentru 40 de minute.
- Intre timp, se prepara ciupercile: se spala bine si se lasa la scurs.
- Se curata legumele, se toaca marunt si se prajesc intr-o tigaie cu putin unt si ulei. Se calesc, pana cand incep sa se inmoaie, dupa care se scot si se pun in
ciuperci.
- Intr-un vas termorezistent se asaza ciupercile umplute si se dau la cuptor pentru 35 de minute. Inainte de a expira timpul, se presara cascaval ras.
Reteta trimisa de Elena Nitu din Valcea.