Servite la micul dejun, la desert sau ca o gustare, friganelele cu banane sunt foarte apreciate de cei mari si nostalgici, dar mai ales de cei mici.
Ingrediente
12 felii paine uscata 150 ml lapte 2 oua 2 linguri zahar 1/2 lingurita scortisoara 150 g unt 2 banane 100 g crema de ciocolata sirop de ciocolata 2-3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
- Intr-un vas se bat ouale cu zaharul, se adauga lapte si scortisoara.
- Se pun 100 g unt in tigaie sa se topeasca si apoi fiecare felie de paine se trece prin amestecul de lapte.
- Se pune la prajit si se procedeaza la fel pana ce sunt rumenite toate feliile. Se adauga la prajit si restul de unt.
- Se taie felioare de banane si se asaza cate trei felii pentru o portie alternativ cu crema de ciocolata si felioare de banane. Se stropesc cu sirop de ciocolata si se presara zahar pudra.