Aromate, cu fructe, perfecte de la un mic dejun lejer la un desert tarziu. Uite cat de simplu prepari niste friganele cu mere si scortisoara, o gustare ieftina si accesibila oricui.

Ingrediente

2 mere 6-12 felii paine toast 2 linguri zeama de lamaie 1/2 lingurita scortisoara 1-2 linguri zahar 1 iaurt mic (150 g)

Ingrediente pentru prajit

2 oua 4 linguri lapte esenta vanilie un praf sare

Ingrediente pentru servit

3-4 linguri zahar 1/2 lingurita scortisoara 2-3 linguri unt
Mod de preparare:

1. Curata si taie merele cubulete. Stropeste-le cu zeama de lamaie si combina-le cu scortisoara si zaharul, apoi da-le la foc mediu pentru 5-6 minute, sau pana se topeste zaharul.

2. Suprapune feliile de paine toast si elimina coaja acestora. Intinde-le pe fiecare cu un sucitor cat mai bine. Intinde putina compozitie pe fiecare felie si ruleaza strans friganelele cu mere.

3. Bate ouale cu laptele, vanilia si praful de sare. Trece fiecare din friganele prin laptele combinat cu vanilia si praful de sare, apoi pune friganelele cu mere si scortisoara la prajit, in unt topit, pana cand se rumenesc.

4. Tavaleste friganelele cu mere prin amestecul de zahar si scortisoara imediat ce le scoti.

Pofta buna!