Un mic dejun gustos, cu putine ingrediente si care se face cat ai clipi. Incearca reteta de friganele traditionale, alaturi de cei dragi.
Ingrediente
500 ml lapte 2 oua 50 g zahar 2 linguri zahar vanilinat 150 g unt 8-10 felii de paine zahar pudra pentru servit
Mod de preparare:
- Intr-un vas se pun ouale cu cele doua tipuri de zahar si se amesteca cu telul.
- Se toarna apoi laptele, se amesteca si se poate adauga, eventual, esenta, dupa gust.
- Se trec feliile de paine prin lapte si se pun la prajit in unt topit.
- Se scot si se presara cu zahar pudra. Se consuma imediat.
Sfaturi utile:
✽ Friganelele se pot face si picante daca in loc de zahar si vanilie adaugam in lapte sare si piper.
✽ Dupa preferinte, in aceasta compozitie se mai poate adauga branza sarata de oaie si un pic de marar tocat foarte marunt.