Frigaruile sunt modalitatea ideala de a patrunde carnea exact atat cat vrei. Aceste frigarui a la grec sunt perfecte pentru amatorii gustului de usturoi si de gratar proaspat facut.
Ingrediente
- Se piseaza usturoiul si se pune intr-un vas. Se adauga oregano, uleiul, sare, piper si sucul de lamâie.
- Se taie carnea in cuburi care se pun in amestecul de usturoi.
- Se acopera cu o farfurie si se lasa 15 minute, timp in care se pregateste gratarul.
- Se infige carnea pe tepuse care se pun pe gratar 10 minute. Se aduc la masa cu sos picant, dupa gust.
Sfaturi utile
✽ Daca iti plac frigaruile mai condimentate se poate adauga si un ardei iute pistat, alaturi de celelalte condimente.
✽ Adauga vin alb la sosul in care marinezi carnea si pregateste-o din timp, sa stea cateva ore pentru a capata toate aromele condimentelor inainte de a o frige la gratar.
✽ Poti pune, printre bucatelele de carne, rondele de ceapa rosie si felii de ardei gras. Frigaruile vor avea un gust mult mai apetisant.
✽ Carnea de pui poate fi combinata si cu bucatele subtiri de kaizer afumat.
✽ Frigaruile se servesc calde, cu legume la gratar, cu sosuri din mustar sau din iaurt cu usturoi si marar.
Sursa foto: Shutterstock