Frigarui de porc
30 minute
4 portii
Usor
Perfecte pentru un gratar in aer liber, cu aroma inconfundabila a gratarului, frigaruile de porc sunt un mod sanatos de a asocia legumele si carnea macra.
400 g muschi filé de porc
125 ml ulei
sucul a doua lamai
2 catei usturoi
o lingura oregano
1/4 lingurita piper
sare
3 ardei grasi de culori diferite
Mod de preparare:
- Se amesteca uleiul cu sucul de lamaie, usturoiul pisat, oregano, sare si piper.
- Se taie carnea cuburi, se pune in marinata preparata mai sus si se amesteca bine. Se lasa asa pentru 15 minute.
- Intre timp, se taie ardeii patrate de marime apropiata cu a carnii si apoi se infig alternativ cu carnea pe betele de lemn sau pe cele de metal. Se pun pe gratarul bine incins si se intorc periodic.
- Se face sosul prin amestecarea tuturor ingredientelor si se aduce la masa alaturi de frigarui.
Sfaturi utile
✽ Poți sa ții carnea la marinat in sucul de lamaie cu cateva ore inainte de a o frige. Adauga si cateva fire de cimbru in marinata, sa fie mai aromata friptura.
✽ Nu pune sare pe carne inainte de a o frige pe gratar. Sarea intareste carnea. In sosul de smantana, pune castraveții dați pe razatoare si bine storsi.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews