Mai sanatoasa decat porcul, dar mai suculenta decat puiul, carnea de curcan este perfecta pentru o friptura pe care sa o imparti in familie.
Ingrediente
o bucata de carne de curcan doua linguri de grasime (ulei de floarea-soarelui) cateva foi de varza acra
Mod de preparare:
- Bucata de carne se spala, se curata, se unge cu grasime si se inveleste in foile de varza acra, inainte de a fi pusa in tava.
- Dupa aceea se lasa la cuptor aproximativ 60 de minute, iar cand carnea incepe sa fie aproape gata, se scot foile de varza.
- Apoi friptura se mai lasa la rumenit si se stropeste cate putin cu apa. Doar la final, in ultimele minute, nu se mai stropeste deloc, pentru a lasa sa se formeze o usoara crusta.
- Carnea se poate servi apoi calda sau rece, cu diferite garnituri si chiar cu varza acra, calita.
Incearca si:
Placinta ciobanului cu broccoli