Banala friptura poate capata un gust complet diferit cu putina imaginatie. Incearca reteta de friptura cu sos de ardei si aproape sigur o vei repeta.
Ingrediente
un muschiulet subtire de porc putin cimbru sare piper ulei
Ingrediente pentru sos
2 ardei grasi de culori diferite o ceapa 2 linguri sos de rosii 2 linguri zahar o lingura sos de soia 1/2 lingurita amidon 3 linguri otet balsamic 2 lingurite ulei
Mod de preparare:
- Carnea se unge cu amestec de ulei, cimbru, sare si piper. Se asaza intr-o tava de cuptor, se toarna putina apa si se lasa la cuptor pentru 20 de minute.
- Intre timp, ceapa si ardeii taiati fasii se calesc in ulei, nu foarte mult, cat sa se inmoaie.
- Se adauga zaharul, sosul de rosii, sosul de soia, amidonul si otetul amestecate. Se lasa la fiert 5 minute. Carnea se serveste alaturi de sosul de ardei.