Dau un gust excelent multor preparate şi o savoare deosebită, deşi le folosim mai mult pentru gem şi peltea. Da, gutuile pot fi alaturate cu succes unei fripturi de berbecut suculenta.
Ingrediente
o pulpa dezosata de berbecut 3 gutui 2 lingurite rase de el hanout un baton scortisoara un praf sofran 3 crengute rozmarin proaspat 4 linguri ulei 2 cepe sare piper
Mod de preparare:
- Carnea se curata de pielite si se unge cu un amestec de ras el hanout, rozmarin, scortisoara, sare, piper, sofran si ulei.
- Se pune carnea in folie de plastic sau intr-o punga si se lasa la frigider pentru o ora.
- Carnea se rumeneste apoi in ulei pentru aproximativ 10 minute si apoi se transfera intr-o tava de cuptor. Se adauga ceapa taiata mai mare si felii de gutuie cu tot cu samburi.
- Se toarna sucul rezultat de la rumenirea carnii si se pune tava in cuptorul neincalzit pentru aproximativ 2 ore, in functie de greutatea pulpei.
Sfaturi utile:
✽ Respectarea timpului de gatire a carnii de berbecut e foarte importanta. In cazul prepararii la cuptor calculati 10-15 minute pentru fiecare jumatate de kilogram.
✽ Stropiti regulat cu sucul folosit la coacere, ca sa nu se usuce.
✽ Lasati carnea in cuptorul stins (ramas cald) inca 15 minute. Veti obtine o friptura frageda si preparata uniform.