Friptura de miel la cuptor cu sos de menta

80 minute
6 portii
Usor

Planuiesti o friptura de miel la cuptor pentru masa de Paste? Fa-l dupa reteta asta si vei avea cea mai gustoasa combinatie cu care sa-ti servesti invitatii: friptura suculenta cu sos dulce-acrisor si racoritor de menta.

Ingrediente

2 kg pulpa de miel dezosata sare piper 2-3 linguri ulei

Ingrediente sos dulce-acrisor cu menta

100 g mustar dijon 175 g miere 10 frunze de menta 60 ml otet de vin sare piper

Ingrediente sos pentru servire

400 g iaurt grecesc o legatura marar 2 linguri menta tocata fin sare piper
Mod de preparare:
  1. Leaga pulpa de miel cu sfoara si presar-o cu sare si piper. Trage-o la tigaie, in uleiul incins, pentru cca 6-7 minute pe fiecare parte, sau pana cand se rumeneste bine.
  2. In rastimp, pregateste sosul, combinand toate ingredientele, inclusiv menta tocata marunt. Unge bine carnea de miel cu acest sos, apoi da pulpa la cuptor pentru o ora la 180 grade.
  3. Serveste friptura de miel cu sosul de iaurt si cu garnitura de legume alaturi.

S-ar putea sa-ti placa si:

Oua de ciocolata cu unt de arahide

Bors taranesc de miel

Pasca fara aluat (reteta video)