Planuiesti o friptura de miel la cuptor pentru masa de Paste? Fa-l dupa reteta asta si vei avea cea mai gustoasa combinatie cu care sa-ti servesti invitatii: friptura suculenta cu sos dulce-acrisor si racoritor de menta.
Ingrediente
2 kg pulpa de miel dezosata sare piper 2-3 linguri ulei
Ingrediente sos dulce-acrisor cu menta
100 g mustar dijon 175 g miere 10 frunze de menta 60 ml otet de vin sare piper
Ingrediente sos pentru servire
400 g iaurt grecesc o legatura marar 2 linguri menta tocata fin sare piper
Mod de preparare:
- Leaga pulpa de miel cu sfoara si presar-o cu sare si piper. Trage-o la tigaie, in uleiul incins, pentru cca 6-7 minute pe fiecare parte, sau pana cand se rumeneste bine.
- In rastimp, pregateste sosul, combinand toate ingredientele, inclusiv menta tocata marunt. Unge bine carnea de miel cu acest sos, apoi da pulpa la cuptor pentru o ora la 180 grade.
- Serveste friptura de miel cu sosul de iaurt si cu garnitura de legume alaturi.
S-ar putea sa-ti placa si:
Oua de ciocolata cu unt de arahide
Pasca fara aluat (reteta video)