Daca te-ai saturat de fripturile clasice, cu ingrediente banale, incearca o friptura de porc cu alune. Preparatul e putin neobisnuit, insa schimbarea va fi binevenita.
Ingrediente
550 g muschi filé de porc 200 g frunze proaspete de salvie 100 g unt topit o lingura ulei 250 g alune neprajite Sare piper
Mod de preparare:
Pasul 1:
Carnea se curata de eventuale pielite si se taie pe trei sferturi. Se umple cu 100 g frunze de salvie. Se leaga cu sfoara de bucatarie.
Pasul 2:
Restul foilor de salvie se toaca marunt si se amesteca usor cu alunele macinate nu foarte marunt, sare si piper.
Pasul 3:
Se unge uniform carnea cu un strat de unt topit si se asaza deasupra amestecul de salvie si alune, astfel incat sa formeze o crusta.
Pasul 4:
Se transfera carnea in tava de copt unsa cu ulei, se picura restul de unt topit si se lasa la cuptor 30 de minute. Se lasa sa se raceasca 10 minute dupa coacere.